Ефикасно чистење на овоштарници со Husqvarna дувалки

Ефикасно чистење на овоштарници со Husqvarna дувалки

Денес на пазарот може да се најде различна опрема со различни функции и со различна моќност. Современа механизација овозможува брзо и ефикасно собирање на листовите, а пред се не бара ангажирање на голем број на вработени во самиот процес на собирање. Со елиминација на штетници и болести од овоштарници и од лозови насади се обезбедуваат пониски трошоци на производниот процес а со тоа и поквалитетен и поевтин производ.

Повеќе...

Кратки тањирачи за брзо и интензивно мешање на земјата

Кратки тањирачи за брзо и интензивно мешање на земјата

Кратките тањирачи од програмата на Vogel&Noot претставуваат последен збор на технологијата кога се мисли на извршување на работа за плитка постжетвена обработка, преорување на стрништа, преджетвена обработка, порамнување и ефикасно набивање на структурата на земјата.

Повеќе...

Припрема на сеалките

Припрема на сеалките

За успешна сеидба најважен предуслов е почвата да биде добро иситнета и израмнета и да има нормална влажност. Ова особено се однесува за сеалки за прецизна сеидба. Доколку тие се попрецизни, толку овој предуслов ќе важи и обратно.

Повеќе...

Црева од ролна – Земјоделска Серија

Црева од ролна – Земјоделска Серија

Турбината е прицврстена на менувачот со надворешен премин
Флексибилна цевка за поврзување
Ролна обложена со епоксидна смола и обоена со полиуретанска боја
Поцинкувана количка за тркалање монтирана на варијабилни тркала

Повеќе...

ELECTROCOUP F3015

ELECTROCOUP F3015

  НАРЕДЕН ЧЕКОР ДО ПЕРФЕКЦИЈА   ELECTROCOUP F301 електрични ножици за режење се најново достигнување. Алатот кој е дизајниран за професионални режачи, F3015 , се позиционира пред неговите претходници како достапен, високо квалитетен алат, одобрен од сите негови корисници низ целиот свет. Високо квалитетните материјали се одбрани со најголема грижа за да се развие овој модел. Во согласност со тоа, истражувањето резултира со оптимална компактност и тежина на главните делови. INFACO оттаму ја избрал “Brushless”…

Повеќе...

Трактори John Deere 6М Серија

Трактори John Deere 6М Серија

Уште од нивното претставување во 2012, тракторите од 6 М Серијата ја заслужја незаменливата репутација. Врз основа на тој успех, ги подобруваме тракторите од 6М Серијата со подобри карактеристики, поголема сила. Ако се додаде сето ова на квалитетот, јачината и стабилноста на името зад кое стои John Deere, ќе имате трактор кој ќе Ви овозможи да имате се она што Ви е потребно.

Повеќе...

Новогодишен земјоделски декор

Новогодишен земјоделски декор

Традиционално започна новогодишното и божиќно украсување во сите домови. Ние Ви предлагаме земјоделски интересни идеи за декорација на Вашиот двор, со метална конструкција на трактор или со декорација на Вашиот вистински трактор, со што ќе добиете уникатен изглед

Повеќе...

Решенија за менаџирање во земјоделството претставени од John Deere

Решенија за менаџирање во земјоделството претставени од John Deere

AMS (Agriculture Management Solutions) или во буквален превод „Решенија за менаџирање во земјоделството“, е систем претставен од John Deere, чија главна улога е пред се зголемување на ефикасноста и ефективноста при земјоделските операции и отстранување на пропустите при истите.

Повеќе...

FERTI современи ѓубрерастурачи

FERTI современи ѓубрерастурачи

Компанијата Термометал ги нуди ѓубрерастурачите FERTI кои се употребуваат за суви, гранулирани, прашкасти, кристални вештачки ѓубриња и вар. Дискот со 6 лопатици овозможува потполно рамномерна дистрибуција на вештачките ѓубрива по површината. Дуплата регулација на дистрибуирани количини овозможува фрлање само по десната страна, само по левата страна или по вкупната површина.

Повеќе...

LOTOS моторни масла

LOTOS моторни масла

Lotos компанијата, во својата понуда има различни видови на синтетички и полусинтетички масла за несметано работење на Вашите возила, без разлика дали се работи за Вашите автомобили, трактори, или комерцијални возила.

Повеќе...

„IRTEM“ сеалки

„IRTEM“ сеалки

„IrTem“ е турска компанија со 40-годишно искуство, која произведува земјоделска механизација, а е специјализирана во производството на прецизни универзални сеалки за повеќето земјоделски култури. Во својот производен процес ги има воведено сите европски стандарди за квалитет, што представува голем доказ за неоспорливо одличната изработка, но и изведба на самите машини.

Повеќе...

ZONGSHEN пумпи

ZONGSHEN пумпи

Со ZONGSHEN пумпите добивате неограничена сигурност и долг век на траење. Модел Zongshen DWP20 Тип на пумпа – Центрифугална Тип на мотор ZS230F Moќност на мотор 3,5 kW Излез/Влез 50мм (2’) Максимален проток 500 л/час Максимално подигање 26м Брзина 3600 в/мин Макс. дистан. на вшмукување 7м

Повеќе...

Трактор IMT 539

Трактор IMT 539

IMT 539 2WD/4WD е најзастапен модел во производната програма на ИМТ. Се работи за универзален трактор кој што со соодветни приклучоци овозможува широка примена во земјоделство, шумарство, комунални и други дејности.

Повеќе...

John Deere 5E

John Deere 5E

Сите трактори на John Deere од 5E серија се со 3 цилиндричен PowerTech M мотор со волумен од 2,9 литри. Интегрираниот турбо полнач ја зголемува моќноста на моторот со почитување на строгите Stage 3A стандарди за емисија на штетни гасови.

Повеќе...

TAFE 42 DI

TAFE 42 DI

TAFE 42 DI ги поседува следните технички карактеристики:

3 – цилиндричен дизел мотор со водно ладење и со ниска потрошувачка на гориво.
Контролиран хидрауличен систем
Подвижна предна осовина

Повеќе...