Куратица лидер во развојот на руралниот туризам

Куратица лидер во развојот на руралниот туризам

Македонските села магнет за туристите. Во охридскиот регион лидер во развојот на руралниот туризам е селото Куратица каде туристите уживаат во органската локална храна, чистиот воздух и живописната природа. Ова село веќе им е познато на холандските туристи кои во лето одат таму на организирано сафари со магариња. Месната заедница на ова село се труди да привлече гости и во зимскиот период. Претседателот на месната заедница вели дека потребно е и мештаните да се вклучат…

Повеќе...