вестиТоп вести

Започна поднесување на Барање за дополнителни плаќања за предадено јагне за 2019

 

Важна вест за одгледувачите на овци!

jagninja

Започна поднесувањето на Барање за дополнителни директни плаќања за предадено јагне во регистриран кланичен капацитет 2019 година, соопштуваат од Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство.
Се работи за дополнителна субвенција од 400 денари по грло со цел да се намалат загубите на одгледувачите на овци.

Рокот за поднесување е до 15 декември 2019 година.

Потврдата која треба да ја приложите за пријавување која треба да ви биде издадена од кланица и истата треба да се достави во кнацелариите на МЗШВ изгледа вака:

З.Б.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close