вестиТоп вести

Најново – Платформа за берење јаболка (видео)

Практична примена на науката и техниката во овоштарството. На плантажите со јаболка на фирмата Флора фреш во с.Цапари битослкобербата на јаболката оваа сезона се извршува со помош на нова машина- Платформа за берење  овошје. Сопствениците сметаат дека на овој начин бербата ќе биде поефикасна, побрза, со пмалку загуби и помали трошоци.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close