Веќе е доволно студено и депресивно за вакви пијалоци, кои истовремено ќе ве стоплат и развеселат.
Станува збор за рецепт на американската блогерка immaEATthat, со вистинско име Кајли Мичел, која спои две работи кои ги обожуваме – чоколадото и виното, во вкусен топол напиток на кој ќе му се радуваме оваа зима.
За рецептот се потребни само 3 состојки:
-Темно чоколадо
-Млеко
-Црвено вино (таа препорачува Cabernet Sauvignon)
Таа предлага да растопите 60 грама темно чоколадо во 350 ml млеко, за создавање на основата на топлото чоколадо. Добро измешајте ја смесата, а потоа во неа додајте 250 ml црвено вино и продолжете со мешање, додека сите состојки не се поврзат убаво.
Интернетот полуде за овој рецепт, а многу блогери секојдневно објавуваат фотографии од своите вински топли чоколада, во кои ги додаваат и популарните маршмалоу и стапчиња од цимет.
Валентина Соколовска
за Зелена берза