Мирисот на печен костен е дефинитивен знак дека студените денови ни се блиску.
Покрај прекрасниот вкус со слатка арома, костенот е одличен за здравјето и телото.
Го зајакнува имунитетот, што е многу важно во овие есенски и зимски месеци, а богат е и со магнезиум, калциум, калиум и витамин Б.
Па, ако се решивте да отворите сезона на костени дома, погледнете како најлесно да ги подготвите и брзо да ги исчистите:
Како да испечете костени во рерна:
Како да испечете костени во тава:
Како да направите костени во фолија со арома:
Брзинска подготовка во микробранова:
2 начина како лесно да ги излупите готовите костени:
Печени
Варени
Кога ги одбирате плодовите, гледајте да бидат со сјајна кора и без дупчиња по нив. Мора да бидат суви и соодветно тешки на големината.
Валентина Соколовска
за Зелена берза