Системите за наводнување во Балванско поле ставени во функција

Системите за наводнување во Балванско поле ставени во функција

Системите за наводнување ставени во функција. Почна наводнителната сезона во Балванско поле. Водата пристигна на време, очекуваме добар род кај се што посадивме и посеавме, кај сите култури – велат земјоделците од селото Балван, кои години наназад се жалеа на проблемите со наводнувањето на нивите.

Повеќе...