Три нови медали за вината на „Тиквеш“ и „Домен Лепово“

Три нови медали за вината на „Тиквеш“ и „Домен Лепово“

На јубилејното петнаесетто издание на Austria Wine Challenge 2018 Винарската визба „Тиквеш“ и „Домен Лепово“ се закитија со уште еден златен и два сребрени медали на годинешното јубилеjно петнаесетто издание на светски реномираниот вински натпревар во Австрија – Austria Wine Challenge, кој се одржа во Виена. Во конкуренција од над 12,000 вина од 40 земји од пет континенти, со златен медал беше наградено црвеното вино „Барово” од бербата 2015, а сребрен медал освоија две вина од минатогодишната берба,…

Повеќе...

„Гранд куве“ на „Домен Лепово“ прогласено за светски шампион меѓу црвените вина

„Гранд куве“ на „Домен Лепово“ прогласено за светски шампион меѓу црвените вина

Ова вино, кое е дел од портфолиото на премиум винарницата „Домен Лепово“, е издвоено како светски шампион меѓу 412 вина од 21 земја што учествуваа на годинешната интернационална винска смотра на најдобрите, која традиционално се одржува во Љубљана.

Повеќе...

„Гранд куве” на „Домен Лепово” светски шампион меѓу црвените вина

„Гранд куве” на „Домен Лепово” светски шампион меѓу црвените вина

За квалитетот на ова вино придонесува и неговото одлежување во исклучиво нови, најелитни (ICON) француски барик буриња во времетраење од 15 месеци. Виното е достапно во лимитирана серија од 20.000 шишиња.

Повеќе...

„Домен Лепово“ лансираше ново суперлуксузно македонско вино „Домен Лепово Гранд Куве“

„Домен Лепово“ лансираше ново суперлуксузно македонско вино „Домен Лепово Гранд Куве“

Виното ќе се произведува во лимитирана серија од 20.000 шишиња и ќе биде достапно само на најзначајните светски пазари, како и во ограничен број угостителски објекти и неколку специјализирани продажни објекти во земјава.

Повеќе...

„Домен лепово гранд куве“ ново суперлуксузно македонско вино на „Тиквеш“

„Домен лепово гранд куве“ ново суперлуксузно македонско вино на „Тиквеш“

Виното претставува мешавина од три висококвалитетни сорти грозје „вранец”, „каберне совињон” и „мерло”. За својствата и аромите на ова вино придонесува и неговото одлежување во времетраење од 18 месеци што се одвива во специјални француски барик-буриња кои се користат само за виното од една берба. Ќе се произведува во лимитирана серија од 20.000 шишиња.

Повеќе...