Човекот кој стана милијардер од крафт пиво

Човекот кој стана милијардер од крафт пиво

Некои имаат голема шанса во животот да го претворат своето хоби во работа. Повеќе од добар пример за ова е Кен Гросман, кој од аматерски домашна пиварница успева да направи пивска империја и да заработи милијарди од тоа. Тој почнува да го флашира својот ејл Pale Ale во 1980 година. Денес неговата Sierra Nevada Brewing Company е третиот најголем производител на крафт пиво во САД и седмиот по големина на пазарот во земјата, пишува CNN…

Повеќе...