Нови рокови за набавка на добиток

Нови рокови за набавка на добиток

Неповратната финансиска помош останува на 50 проценти од трошоците за набавката на високо стелни јуници, со исклучок на расата буша, и за машки и женски приплодни грла овци, кози и свињи. Последниот рок за поднесување на барањата е продолжен и наместо до март ќе трае до први септември 2017 година. Субвенцијата се однесува за набавените животни за периодот од 1-ви октомври до 31-ви декември 2016 -та и од 1-ви јануари до 31-ви август 2017-та година.

Повеќе...