Од јуни првите европски пари за земјоделци од ИПАРД 2

Од јуни првите европски пари за земјоделци од ИПАРД 2

Владата и Европската Унија го ратификуваа договорот за користење на ИПАРД 2 во земјоделството. Според него, од јуни веќе македонските земјоделци ќе можат да ги користат европските пари, при што во следните пет години на располагање им се над 80 милиони евра. Предвидено е според намената секој корисник да може да добие од 10.000 до 4,5 милиони евра во зависност од инвестицијата.

Повеќе...