Потпишани првите решенија за мерката „Инвестиции во основни средства за преработка на земјоделски и рибни производи“

Потпишани првите решенија за мерката „Инвестиции во основни средства за преработка на земјоделски и рибни производи“

Денеска во Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој – , министерот Љупчо Николовски, со директорот Николче Бабовски, ги потпишуваа првите договори за користење на финансиски средства од Програмата ИПАРД 2014-2020. Потпишани се првите решенија за одобрување на барање за финансиска поддршка од мерката „Инвестиции во основни средства за преработка на земјоделски и рибни производи“ со вкупна вредност на финансиска поддршка до 310.000 евра, од кои 232.500 евра се европски средства. Министерот Николовски посочи…

Повеќе...

Македонија наскоро на европски пазар со рибни производи

Македонија наскоро на европски пазар со рибни производи

Македонија очекува да добие одобрение од Европска комисија за извоз на рибни производи. Иако не сме земја со многу развиено рибарство, ставањето на листата на одобрени земји кои може да тргуваат со Европа со овие производи ќе овозможи поголем интерес за развој на овој бизнис кај нас… До крајот на септември Македонија ќе биде ставена на листата земји чии објекти за преработка и производи од риба се одобрени за извоз на европскиот пазар.Во моментов само…

Повеќе...