Една година по поплавите, сточари од Синѓелиќ без стада, земјоделци без земјиште

Една година по поплавите, сточари од Синѓелиќ без стада, земјоделци без земјиште

Пред една година, за да се стигне до шталата на Камер Имери од Арачиново, потребен беше чамец поради тоа што длабочината на водата во ова зона достигнуваше и до 2 метри. Во минатогодишните поплави угинаа 250 овци. Една година подоцна, сточарот Камер Имери, вели дека не добил ниту еден денар на име на обесштетување. Десетици други сточари од овие места ја делат истата судбина со Камер Имери. Еден од нив е Африм Абдулаху, кој наместо…

Повеќе...