СОПСТВЕНИЧКАТА НА „ТАФЕ“: ЌЕ ГО ВРАТИМЕ СЈАЈОТ НА СЛАВНИОТ БРЕНД

СОПСТВЕНИЧКАТА НА „ТАФЕ“: ЌЕ ГО ВРАТИМЕ СЈАЈОТ НА СЛАВНИОТ БРЕНД

Штандот на „ИМТ“ на саемот во Нови Сад, го посети Малика Сринивасан, сопственичка на „ТАФЕ“. Задоволна од работната атмосфера, очекува враќање на старата слава на ИМТ. Малика Сринивасан, претседателката на компанијата „ТАФЕ“ и една од најбогатите и највлијателни деловни жени во Индија, познат филантроп, го посети Новосадскиот саем, на којшто, после неколку години пауза, се претстави „ИМТ“, српски произведувач на трактори, кој неодамна беше купен од страна на „ТАФЕ“. После обиколката на штандот на ИМТ,…

Повеќе...

“ТАФЕ” го купи “ИМТ” и се очекува производство на 5000 трактори во првите 5 години

“ТАФЕ” го купи “ИМТ” и се очекува производство на 5000 трактори во првите 5 години

Еден од симболите на поранешна Југославија, ИМТ, беше продаден по цена од 66,8 милиони динари за индискиот производител на трактори “Тафе”. Првиот трактор може да се произведува за една година под името ИМТ. “Тафе” ги стекна правата на интелектуална сопственост на IMT, кој вклучува бренд, дизајн планови и авторски права, како и недвижен имот во Jarkovac во близина на Secanj. Како што е најавено, договорот за продажба ќе биде потпишан во рок од три дена.

Повеќе...