Никола Гогов : Нема лесна работа, мора да престанеме да се жалиме

Никола Гогов : Нема лесна работа, мора да престанеме да се жалиме

  „Нема лесна работа, мора да престанеме да се жалиме. Тешко е ама сепак, жалењето нема да помогне  туку работата“, ова е размислувањето на Никола Гогов, управител на Фарма „Гогови“ од Богданци. Никола е еден од ретките млади  фармери  од  Богданци кој својата и иднината на своето семејство сака да ја гради на домашно тло, во Македонија. Своето образование го здобил на Универзитетот Св. Кирил и Методиј  во Скопје на Факултетот за земјоделство и храна,…

Повеќе...