Оваа билка може да го замени кафето, а покрај тоа е и многу здрава

Оваа билка може да го замени кафето, а покрај тоа е и многу здрава

Овие цветчиња сигурно сте ги виделе низ парковите и полињата – растат како коров, а вниманието го привлекуваат со својата необична нијанса на светлосина боја. Многумина денес не се ни сеќаваат дека токму од цикоријата не така одамна се правело одлично бело кафе. Цикоријата е здрава билка која веќе со векови се користи како природен лек. Ги ублажува проблемите со варењето, вклучувајќи ја и киселината, бидејќи содржи од силниот пробиотик инулин. Исто така, го намалува нивот…

Повеќе...