Науката потврди: Црното чоколадо е најдобар избор за доручек

Науката потврди: Црното чоколадо е најдобар избор за доручек

Според истражувањата кои ги спроведе Универзитетот во Сиракузи, црното чоколадо ги подобрува когнитивните функции на мозокот, односно ја подобрува меморијата и концентрацијата. Во однос на тоа дека на сите ни е важно нашиот мозок што подобро да функционира во текот на денот, научниците заклучиле дека чоколадото е најдобро да се јаде за доручек. Покрај тоа, науката наведе уште неколку ситуации во кои црната чоколада е повеќе од добредојдена, на пример пред полагање на испит, но…

Повеќе...

Науката потврди: Црното чоколадо е најдобар избор за доручек

Науката потврди: Црното чоколадо е најдобар избор за доручек

Според истражувањата кои ги спроведе Универзитетот во Сиракузи, црното чоколадо ги подобрува когнитивните функции на мозокот, односно ја подобрува меморијата и концентрацијата. Во однос на тоа дека на сите ни е важно нашиот мозок што подобро да функционира во текот на денот, научниците заклучиле дека чоколадото е најдобро да се јаде за доручек. Покрај тоа, науката наведе уште неколку ситуации во кои црната чоколада е повеќе од добредојдена, на пример пред полагање на испит, но…

Повеќе...