Гулевска: Жените да веруваат во себе, тоа е начинот  да ги исполнат своите планови 

Гулевска: Жените да веруваат во себе, тоа е начинот  да ги исполнат своите планови 

  Интервју со Јасмина Гулевска, градоначалник на општина Могила   Жените да веруваат во себе, тоа е начинот  да ги исполнат своите планови   За првпат во историјата на Општина Могила со неа раководи жена. Јасмина Гулевска ги прифати предизвиците за водење на општината, иако во оваа рурална средина во минатото се сметаше за машка работа. Колку успева да ги реши предизвиците што ги наметнува функцијата, како ги организира своите обврски дома, на фармата,  како…

Повеќе...