Во општина Могила 130 земјоделци поднеле барање за штета од невреме 

(Oвој напис е објавен на: July 5, 2019) До комисијата за природни елементарни непогоди во Општина Могила поднесени  се 130 барања од земјоделци кои претрпеа штета од невремето што ја зафати оваа општина. Во невремето од силен дожд и град направена е штета на површина од 300 ха. Општинската комисија излезе на терен за да направи увид врз направените штети. „Ќе биде извршен увид за сит поднесени барања од земјоделците и ќе постапуваме согласно законските … Continue reading Во општина Могила 130 земјоделци поднеле барање за штета од невреме