fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Бачовски-Исплатена е поддршка од 3,5 денари / литар за кравјо млеко и 4,5 денари / литар за овчо и козјо млеко

Субвенциите се за периодот од октомври – декември 2020 година.

Исплатени субвенциите за млеко !
Денеска на сметките на 5664 млекопроизводители се исплатени 111.5 милиони денари како директни плаќања за произведено и предадено млеко. 🥛
Корисници на оваа финансиска поддршка се производителите на кравјо, овчо и козјо млеко кои сопственото производство го имаат предадено на регистриран откупувач за сирово млеко во периодот од октомври – декември 2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣ година.
Исплатена е поддршка од 3,5 денари / литар за кравјо млеко и 4,5 денари / литар за овчо и козјо млеко. 🐐
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close