Како да се направи правилен избор при набавка на механизација?

Како да се направи правилен избор при набавка на механизација?

  Во време кога на пазарот се сретнуваат голем број брендови на  земјоделска механизација, одлуката што е најдобро да се купи, воопшто не е лесна. На што да се обрне внимание кога купуваме било каква механизација или опрема ? Анализа на реални потреби за земјоделска механизација Која  машина, трактор, плуг, сеалка и останата приклучна механизација да се одбере? Одговорот на ова прашање воопшто не е лесен, а си го поставуваат најчесто оние што се директно…

Повеќе...

Министерот  Тевдовски во „Синпекс“ ги додели градежните машини за општините, донација од ЕУ

Министерот  Тевдовски во „Синпекс“ ги додели градежните машини за општините, донација од ЕУ

Битола   Министерот  Тевдовски во „Синпекс“ ги додели градежните машини за општините, донација од ЕУ   Министерството за финансии на Р.С.Македонија и триесет рурални општини денеска во компанијата „Синпекс“ ДОО Битола потпишаа договори со кои им се даде на располагање механизација, ровокопачи, грант обезбеден од Европската Унија. Вкупната вредност на грантот е 45,7 милиони денари. На примопредавањето на машините во дворот на компанијата “Синпекс“ ДОО-Битола присуствуваше министерот за финансии  Драган Тевдовски, а таму на лице…

Повеќе...

Синпекс го претставува брендот „Агрина“ на Меѓународниот саем за земјоделство во Нови Сад

Синпекс го претставува брендот „Агрина“ на Меѓународниот саем за земјоделство во Нови Сад

  Од 11-17 мај со свои производи од брендот „Агрина“, екипа од Синпекс ДОО Битола се претставува  на Меѓународниот  саем за земјоделство во Нови Сад, Р. Србија. Станува збор за саем со долга традиција, кој на едно место ги собира сите важни актери на агро бизнисот и претставници на економските гранки кои се потпираат на земјоделството во овој дел од Европа, но и од 60 земји од сите континенти во светот. Саемот се одржува по…

Повеќе...

„Синпекс“ лидер на македонскиот пазар

„Синпекс“ лидер на македонскиот пазар

„Синпекс“ е  лидер на пазарот  во Македонија и регионот, за трговија со индустриска, земјоделска, градежна и шумарска механизација. Од основањето, па до денес  „Синпекс“ го зголемува обртот и  воведува нови производи. На листата на 200 најголеми  во државата, „Синпекс“ го зазема 156 место. Компанијата е ексклузивен дистрибутер за „Џон Дир“, „Хускварна“, „Либхер“, „Лотос оил“, „Гардена“, „Тафе“,„ Агрина“. „Синпекс“ е добитник на многу бизнис награди и признанија, а како резултат на беспрекорното работење поседува TUV и…

Повеќе...

Моќниот  трактор John  Deere 5075 3Б стигна и на македонскиот пазар

Моќниот  трактор John  Deere 5075 3Б стигна и на македонскиот пазар

    За прв пат на македонскиот пазар  пристигна трактор John  Deere 5075 3Б. Станува збор за моќен трактор со 75 КS и  ЕУ стандард на 3Б мотор увезен од Синпекс Битола, главен застапник на брендот John Deere во Македонија. Ознаката 3Б  значи дека моторот е со  помала емисија на штетни издувни гасови во воздухот со 3 заштитни катализатори во моторот. Моторот се карактеризира  со добри перформанси,  што значи има подобра искористеност на тракторот на…

Повеќе...

Тафе 42 DI  најпродаван трактор во Македонија

Тафе 42 DI  најпродаван трактор во Македонија

  Модерен дизајн, исклучителни перформанси, лесно управување, едноставност во извршувањето на операциите. Сето оваможе да се најде во тракторот  Тафе 42 DI  со и без кабина  47,7 КS  со Euro 3  стандард на моторот. Располага  со еден дупли заден хидрауличен излез  како и задни полуги со моќ  на подигнување  1700 кг.   Клиентите ги препознаа квалитетните перформанси на овој трактор така што слободно може да се каже дека е најпродаван трактор во Македонија. На македонските…

Повеќе...

Сенопревртувач  SIPMA ZK 650 WIR

Сенопревртувач  SIPMA ZK 650 WIR

Сенопревртувач  SIPMA ZK 650 WIR е машина  со два ротори со прекривка на средината и  е наменета за земање на зелена добиточна храна, суви добиточна храна, слама и сено. Хидраулична  прилагодлива работна ширина од 6,5 до 7,2 m овозможува поставување на соодветна ширина на формираната оска.  Менувачот  за масло обезбедува долготрајна и лесна работа. Машината лесно се прилагодува на висината  од земјата.  Рамката  обезбедува голема издржливост и сигурност во секојдневната употреба. Дијаметарот  на SIPMA ZK…

Повеќе...

Прскалка  UX 3200 super  и   ѓубрерастурачот  ZA – TS  2600

Прскалка  UX 3200 super  и   ѓубрерастурачот  ZA – TS  2600

Најнови модели на прскалки и ѓубрерастурачи „Amazone“ Прскалка  UX 3200 super  и   ѓубрерастурачот  ZA – TS  2600   Во екот на сезоната на  прихрана и заштита во земјоделското производство  производителите на земјоделска опрема  ги понудија своите последни достигнувања. „Amazone“ ги понуди своите  најнови модели на машини. Опремени со најнова компјутерска опрема што на земјоделецот не само што му ја олеснува работата туку и штеди на време и пари. Прскалка  UX 3200 super   е машина што…

Повеќе...

Најнови модели на прскалки и ѓубрерастурачи „Amazone“

Најнови модели на прскалки и ѓубрерастурачи „Amazone“

Во екот на сезоната на  прихрана и заштита во земјоделското производство  производителите на земјоделска опрема  ги понудија своите последни достигнувања. „Amazone“ ги понуди своите модели на машини. Опремени со најнова компјутерска опрема што на земјоделецот не само што му ја олеснува работата туку и штеди на време и пари.

Повеќе...

Денес започна испораката на стручна опрема до 6 стручни средни училишта во државата

Денес започна испораката на стручна опрема до 6 стручни средни училишта во државата

  Синпекс  Доо Битола денес започна со ипорака на стручна опрема до 6 средни стручни училишта во државата. Станува збор за испорака и инсталација на стручна опрема за средни училишта од секторот земјоделство, рибарство и ветеринарство. Се работи за проект што го реализира Министерството за образование и наука вреден над 15 милиони денари, велат од Синпекс ДОО Битола, компанија  застапник и дистрибутер на најсовремена земјоделска механизација и опрема од познати светски брендови. Во рамки на …

Повеќе...

Еднаш John Deere  за секогаш John Deere

Еднаш John Deere  за секогаш John Deere

Панде Дамчевски  од с.Оптичари битолско не го заборава моментот во далечната 2005 година,   кога бил во работна посета  преку Синпекс Битола, на фабриката во Германија каде што се произведуваат трактори . Вели дека  „луѓето така не се прегледуваат како што таму ги прегледуваат тракторите“. Воодушевен од таа посета тогаш купил мал трактор со кој бил презадоволен и успевал да ги завршува тогашните работи.  Како што се зголемувале земјоделските работи и потребата од нова механизација Панде…

Повеќе...

Атомизер Онтар  – Буферагри 2000л

Атомизер Онтар  – Буферагри 2000л

Атомизер Онтар –Буферагри 2000л е приклучна механизација кој секој земјоделец би сакал да ја има. Погодна е за овоштарници и лозови насади. Тоа го овозможува пирамидата поврзана со кардан за влечење. Атомизерот  располага со буре од капацитет 2000 л.  Материјалот на бурето  е полиестер , што овозможува  лесно одржување и манипулирање.  Пирамидата е снабдена со бренери кои со помош на пумпа овозможуваат  квалитетно  распрскување на течноста  од бурето. Пумпта е од италијанско потекло со проток …

Повеќе...

Метларка SIRIO 2 за градинарски активности

Метларка SIRIO 2 за градинарски активности

Orizzonti е компанија која е специјализирана за проектирање и изградба на земјоделски машини за одржување и  работа на лозови насади и овоштарници. Располага  со широк опсег на машини, за работа на почва и  прилагодливи  за исполнување на секаков ј вид задачи. СИРИО 2  е алатка на чија рамка лесно може да се постават  градинарски реквизити. Со помош на хидрауличен конектор  може  да се прицврсти на трактор. Sirio 2  има двојно  градинарско гребло. Се  поставува  на…

Повеќе...

Ножица за режење  F 3015

Ножица за режење  F 3015

Ножица за режење  F 3015  е  новитет кој секој  лозар или овоштар би го посакал.  Во пресрет на зимското режење на лозовите насади  набавете ја ножицата  F 3015. Лесна  е  и  погодна за манипулација . Тежи 790 гр, со погон на батерија која може да издржи  околу 50 часа во функција.  Производител  е  Електро куп – ИНФАК од Франција, а може да се најде во продажните салони на Синпекс  Битола.  Со примената на оваа  ножица…

Повеќе...

ИНО Брежице лидер по производство на машини за еколошка  обработка

ИНО Брежице лидер по производство на машини за еколошка  обработка

ИНО Брежице од Словенија е компанија која на пазарот опстојува повеќе од  60 години. Во текот на своето постоење  стана препознатлива по производство на машини за земјоделство и комунални дејности. Нејзините почетоци се в пишани во 1957 година.  Под  брендот  ИНО  е  на пазарот од 1989 година. Претприемништво, иновации и квалитет  е мотото на кое се темелат успесите на компанијата. Со своите производи, компанијата сака да  задоволи широк  спектар на клиенти.  Со  квалитетот на машините…

Повеќе...

Најново од John Deere трактори 5075 од 5GF серијата

Најново од John Deere трактори 5075 од 5GF серијата

  Најсовремен специјален трактор за овоштарници.Со ширина од само 165cm, моќен мотор💪 со најсовремена технологија и уште мал милион опции и додатоци, ни пристигнаа најновите John Deere трактори 🚜 oд СПЕЦИЈАЛНАТА 5G Серија, наменети за специфични апликации. Во конкретниов случај, ги имаме тракторите од 5GF Серијата – трактори скроени исклучиво за работа во овоштарници🍏🍒🍐 и пошироки лозови насади 🍇. Исто како и останатите припадници на 5G Серијата специјални трактори (GV, GN, GL), овие трактори се одликуваат со компактни димензии, моќни…

Повеќе...

Платформа за берење и режење на овошки

Платформа за берење и режење на овошки

Најновите иновативни решенија од механизација што се користи во овоштарството веќе се достапни и за македонските овоштари. Италијанскиот производител  Frumaco Europe   исфрли на пазарот несекојдневна, иновативна, самоодна платформа за берба на овошки, која би ја посакал секој овоштар. Моделот Tecnofruit CF105 e компактна машина за меѓуредна берба во редови ↔️ од 3-4 метри и висина на дрвја ↕️ од максимум 3,6 метри. Богатата стандардна опрема и многуте додатоци овозможуваат оваа машина да биде адаптирана на потребите на скоро секој…

Повеќе...

Мулчер –  ДОМИНАТОР – НОВО

Мулчер –  ДОМИНАТОР – НОВО

Мулчер – ДОМИНАТОР е професионален комбиниран мулчер погоден за различни, особено интензивни земјоделски задачи. Се користи за дробење растителни остатоци и дробење помали гранки и грмушки (до 6 см во дијаметар) во комунални  и напуштени области, итн. Високото влезно отворање овозможува непречено влегување на повисоки растителни остатоци (сончогледи, пченка, итн.) во  делот за дробење  од мулчерот. Поголемото растојание помеѓу роторот и екстремно робусното куќиште овозможува голем проток на маса и висока работна брзина. Заменливиот невидлив…

Повеќе...

Мулчер ELITE L

Мулчер ELITE L

Мулчер  LELITE L може да се користи на сите земјоделски и комунални површини, зеленило и напуштени подрачја. Со ELITE L мулчер може да се коси  трева, растителни остатоци. пченка, гранки во овоштарник и  во лозјето. Конструкцијата на ELITE L мулчер е многу стабилна, прилагодена за интензивна работа. Со својата конструкција, мулчер  нуди механичка странична смена во стандардната понуда, а во дополнителната понуда, менувањето со вградениот хидрауличен цилиндар. Троши помалку енергија, бара помалку енергија од трактор,…

Повеќе...

Најново од производите на Ино Брежице

Најново од производите на Ино Брежице

Мулчер со странична хидраулична ротирачка косилка BDR, BD, BDL Универзалната завртка за хидраулична ротација   е одличен екстра конектор кој  овозможува да да ја искосиме  тревата околу стебла или винова лоза или столбови. Универзалната косилка се одликува со оригинална форма: заштитна фолија со соодветно дизајниран излез за исфрлање и тркало за поддршка кое овозможува двиѓење  на теренот. Страничното поместување на хидрауличната ротациона косилка  ја активира сензорот преку хидраулика. Со користење на мулчерот и ротационата косилка ,…

Повеќе...

Меѓународен саем на земјоделска механизација ЕИМА 2018, Италија

Меѓународен саем на земјоделска механизација ЕИМА 2018, Италија

  Последните достигнувања на машини за земјоделство и градинраство можеа да се видат на големиот меѓународен саем ЕИМА  2018 што се одржа во Болоња, Италија. Станува збор за втор по големина саем во Европа каде со свои производи се претставуваат најголеми светски производители на земјоделска и приклучна механизација.   Меѓународниот саем ЕИМА 2018 ги руши сите досегашни рекорди по бројноста , како на посетители така и на изложувачи.     „Меѓународниот саем ЕИМА  е втор…

Повеќе...
1 2 3