Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

СТАНКОСКИ-Далија Табак треба да им подели картони на кооператните што ќе го предадат тутунот во Прилепски тутунски комбинат

ВАЖНО-Кире Станкоски, генерален директор на Прилепскиот тутунски комбинат-вели дека договорот е Далија Табак да подели картони за договорениот тутун

Кире Станкоски, генерален директор на Прилепскиот тутунски комбинат за Зелена берза изјави дека договорот е направен Далија Табак да им подели картони на тутунарите-кооперанти на кои сега Тутунски ќе им го преземе договорениот тутунот.

-Прилепски тутунски комбинат нема обврска да им подели картони на кооперантите од Дали Табак, туку посигнат  е договор картони за договорените количини на тутун да им подели Далија Табак, порачува Станкоски.

Што се однесува до вишокот на тутун што го имаат тутунарите кооперанти на Далија Табак треба да го пријават во подрачните единици на МЗШВ до 5 февруари, за да им биде откупен и вишокот, вели Станкоски.

ТКП ја презема количината на тутун договорена со  кооперантите на Далија Табак.

 

А. Блажевска

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close