вестиТоп вести

Денес ќе бидат врачени првите картички за зелена нафта

Денес во битолско Кравари ќе бидат доделени првите картички за користење на зелена нафта. На настанот

се очекува да бидат присутни Премиерот, Зоран Заев заедно со Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство – Трајан Димковски како и директорот на АФПЗРР-Николче Бабовски. Исто така на настанот ќе  присуствуваат и градоначалниците на Општините Битола, Могила и Новаци, раководителот на подрачната единица на МЗШВ – Методија Илиевски, Посебната советничка за земјоделство – Ленче Николовска, Директорот на АПРЗ – Елгафар Јусуфи и земјоделци од овој регион.

З.Б.

 

 

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close