fbpx
Вести

Хрватска лани извезла 93 тони вино во Србија

crveno ili belo vino

Во истиот период увозот од Србија бил количински дупло поголем и изнесувал дури 189 тони.

Хрватска во текот на првите девет месеци во 2016 година во Србија извезе 93 тони вино во вредност од околу половина милион евра.

Во истиот период увозот од Србија бил количински дупло поголем и изнесувал дури 189 тони, но вредноста на увозот била за половина помала и изнесувала 252.771 евра.


 

инфо.мк

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close