fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Јавниот повик за нова бескаматна кредитна линија за компании погодени од енергетската и економската криза

Прочитајте!!!

Објавен е Јавниот повик за нова бескаматна кредитна линија за компании погодени од енергетската и економската криза
Аплицирањето почнува од 11 мај 2022 година, 09:00 часот и ќе трае 15 дена со електронско поднесување на барања
За кого е кредитната линија
– микро трговски друштва
– мали трговски друштва
– средни трговски друштва,
– трговци поединци (ТП),
– занаетчии (кои плаќаат давачки на реален приход)
со приоритетна шифра на дејност согласно Листа на прифатливи класи на дејности објавени во Јавниот повик
Минимален износ: 185.000 денари
Максимален износ: 3.000.000 денари
Рок на отплата: 12 или 18 месеци, со грејс период од 6 месеци
Можност за грант компонента: 10% или 20%
Повеќе информации за јавниот повик на следниот линк:
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close