fbpx
ВестиМакедонијаТоп вести

Ќе се формира Центар за поддршка на македонските компании при настап на НАТО пазарот

Во врска со Информацијата за формирање на Центар/Оддел за поддршка на македонските компании при настап на НАТО пазарот Владата го задолжи Министерството за одбрана во постоечката организациска структура на министерството да го вгради Центарот/Одделот за поддршка на компании при настап на НАТО пазарот.

Дополнително за ова прашање Владата го задолжи Министерството за финансии да издаде финансиска согласност за вработување на административни службеници во Министерството за одбрана, за работни места поврзани со Центарот/Одделот за поддршка на компании при настап на НАТО пазарот, за кои веќе се обезбедени финансиски средства во буџетот на Министерството за одбрана и тоа за: 1 (еден) државен советник, 1 (еден) советник и 1 (еден) соработник.

Министерството за одбрана е задолжено да ја известува Владата на Република Северна Македонија за постигнатиот напредок за формирање на Центарот/Одделот за поддршка на македонските компании при настап на НАТО пазарот.

Извор:24инфо.мк

Слични написи

Back to top button
Close