fbpx
Механизација

LOTOS моторни масла

Lotos компанијата, во својата понуда има различни видови на синтетички и полусинтетички масла за несметано работење на Вашите возила, без разлика дали се работи за Вашите автомобили, трактори, или комерцијални возила.

LOTOS QUAZAR K/FE 5W30

LOTOS QUAZAR K/FE 5W30 е синтетичко моторно масло од најновата  генерација. Благодарение на Hi-Tec заштита формула, тоа обезбедува разновидна и континуирана заштита на сите типови на модерни мотори, прифаќајќи го помалиот вискозитет HTHS масла. SAE 5W/30, API SL / CF, ACEA A5/B5-08. LOTOS QUAZAR K/FE 5W30 е препорачана од страна на КИА моторни возила!

1lotos

LOTOS SYNTHETIC PLUS со формула за термичка контрола 5W/40

LOTOS SYNTHETIC PLUS е синтетичко моторното масло коешто обезбедува максимална заштита и ефективна работа на повеќето од моторите кој што се инсталирани во патничките автомобили и комбиња. Оваа моторно масло е создадено како резултат на преформулација на LOTOS SYNTHETIC 5W40/LOTOS TRAFFIC 5W40 моторно масло, поради новите, покачени квалитативни барања според ACEA 2008 спецификација. Оваа моторното масло може да се користи како замена следните производи. SAE 5W/40 • API SN / CF • ACEA A3/B4-08 LOTOS SYNTHETIC PLUS доаѓа во следните пакувања: 1l, 4L, 50кг, 180kg.

2 l

LOTOS SEMISYNTETIC со формула за термичка контрола 10W/40

Оваа мулти-сезонско и полу-синтетичко моторно масло од највисок квалитет е наменето за бензински и мотори со висок притисок со или без турбо-полнење, инсталирани во патнички и комерцијални возила. Оваа моторно масло, исто така може да се користи во автомобили опремени со каталитички exhaustreheater или напојува со ТНГ гориво.

3lo

LOTOS QUAZAR LLIII 5W30

LOTOS QUAZAR LLIII 5W30 е најновата генерација на синтетички моторни масла. Оваа моторно масло поседува Hi-Tec заштита формула, која што обезбедува целосна и континуирана заштита од абење на сите модерни мотори во сите оперативни услови. Дизајнирани специјално за да ги исполни квалитет на VW 504.00/507.00.

4lo

Ексклузивен застапник за LOTOS маслата е Синпекс.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close