fbpx
ВестиМеханизацијаТоп вести

Мулчер –  ДОМИНАТОР – НОВО

Мулчер – ДОМИНАТОР е професионален комбиниран мулчер погоден за различни, особено интензивни земјоделски задачи. Се користи за дробење растителни остатоци и дробење помали гранки и грмушки (до 6 см во дијаметар) во комунални  и напуштени области, итн. Високото влезно отворање овозможува непречено влегување на повисоки растителни остатоци (сончогледи, пченка, итн.) во  делот за дробење  од мулчерот. Поголемото растојание помеѓу роторот и екстремно робусното куќиште овозможува голем проток на маса и висока работна брзина. Заменливиот невидлив сегмент hardox анти-нож,  прицврстен во робусно куќиште, обезбедува висококвалитетно дробење. Модерен дизајн на мулчер, со висок влезен дел, го олеснува влезот и забрзување на масовен проток на растителна маса. Комбинираната  иновативна  лебдечка положба, овозможува   лесно и брзо прицврстување на мулчерот на предниот или задниот систем, со три точки. на тракторот. Внатрешниот двонасочен валјак, реверзибилен,  овозможува прилагодување со  едноставен маневар. Двоосновачот со 45º поделба на работни тела, интегриран во мулчер – Доминатор, троши помалку енергија за дробење. Потребна е помала моќност на трактор, роторот работи смирено, товарот на лежиштата и компонентите е помал.

 

З.Б.

 

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close