вести

Македонците лани за рози потрошиле околу 500.000 евра

 

рози

Земји од кои најмногу се увезле свежи рози се Еквадор, Холандија и Колумбија.

Во 2016 година е увезено сечено свежо цвеќе во вредност од 998.229 евра, од што вредноста на увезените свежи рози изнесува 497.514 евра, соопшти денеска Државниот завод за статистика.

Земји од кои најмногу се увезле свежи рози се Еквадор, Холандија и Колумбија.


 

инфо.мк

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close