fbpx
ВестиТоп вести

Мобилен кардански компост- превртувач со високи перформанси

Нова иновација од Вилибалд:
TBU 3P XL – мобилен кардански компост- превртувач со високи перформанси.

На многу растенија заа компост, сè повеќе материјал се обработува на постојана површина.
Како резултат на тоа, купиштата компости се зголемуваат и се зголемуваат.
Германската компанија Вилибалд реагираше на овој тренд и сега нуди нов кардански компост- превртувач со високи перформанси, кој целосно ги исполнува новите побарувања на пазарот за големината и перформансите.


Мобилен конвертер TBU 3P XL, со додатоци од 3 точки за трактори од 200 КС, е компактна, економична и лесна за употреба машина со многу висок проток, погодна за изнајмување до 4 метри во висина!
Во споредба со стандардниот модел TBU 3P, новиот TBU 3P XL има многу поголем бубањ за мелење во однос на висината и дијаметарот со длабочина на мелење до 60 см. Пропусната моќност е до 1500 m³ / h на компост, што одговара на зголемување од околу 50% во однос на стандардната верзија! Мелениот материјал потоа се испушта преку гумена лента или ремен со висина на растовар од 350 см. Со помош на капаче за празнење на лентата или на ременот, може да се одреди растојанието на фрлање на материјалот. Брзина на конверзија од 500m до 1000m на час се можни со TBU 3P XL.

Поради својот стабилен и одржувачки погон со ланец, TBU 3P XL е исто така многу отпорен на абење и замената на алатките за мелење е лесна со рака. Друга придобивка на машината е чист преглед кај возачот / операторот, бидејќи работната насока е во правец.
Машината може да се влече со брзина до 25 км на час и да се надмине 2,5 m ширина на компримираната воздушна сопирачка. Ако сакате да бидете уште побрзи, можете по избор да купите приколка прилагодена на TBU, која има може да се движи до 40 км на час.
Дополнителни информации на www.willibald-gmbh.de

 

Валентина Соколовска

за Зелена берза

Слични написи

Back to top button
Close