fbpx
ВестиМакедонија

Намален прометот во трговијата на мало со храна, пијалаци, тутун

Во трговијата на мало, во декември 2020 година, во споредба со декември 2019 година, намалување на прометот е забележан кај храната, пијалаците и тутунот номинално за 6,6 отсто, реално за 10 отсто, објави Државниот завод за статистика.

Во трговијата на мало, во декември 2020 година, во споредба со декември 2019 година, намалување на прометот е забележан кај храната, пијалаците и тутунот номинално за 6,6 отсто, реално за 10 отсто, објави Државниот завод за статистика.

Намалување на прометот е забележан и кај трговијата на мало со непрехранбени продукти, освен гориво номинално за 15,8 отсто, а реално за 16 отсто, трговијата на мало, освен трговија со горива номинално за 11,5 отсто, а реално за 13,2 отсто и трговија на мало со автомобилски горива номинално за 25,8 отсто, а реално за 16,2 отсто.https://24info.mk/%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%BE-

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close