Николовски: 10 милиони евра поддршка за земјоделците

(Oвој напис е објавен на: August 5, 2017)

nikolovski

Дополнителни 6.000 денари за хектар пченица или 2 милиона евра повеќе од досегашните субвенции, дополнителен еден денар за килограм предаден јачмен кај регистрирани откупувачи поради штетите и ниските приноси од годинашната жетва, дополнителни 10 отсто од висината на досегашните субвенции за градинарите и дополнителни 10 проценти по хектар фуражни култури за сточарите, предвидуваат измените на Програмата за финансика поддршка во земјоделството и руралниот развој што ја усвои Владата на синоќешната седница.


 

бриф.мк