fbpx
Вести

Николовски: Косово го крши договорот со ЦЕФТА

Без да прецизира дали Македонија ќе воведе контра мерки кон Косово, откако надлежните во Приштина воведоа дополнителни царини за 21 земјоделски производи, министерот за земјоделство, Љупчо Николовски очекува Приштина веднаш да ја повлече таквата одлука.

Министерот најави дека ќе се реагира во делот на Спогодбата за размена меѓу двете земји, додавајќи дека одлуката го прекршува ЦЕФТА договорот и правно и формално е нејасна.


 

 

faktor

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close