вестиТоп вести

Нов правилник на АХВ за прометот на храна од животинско потекло

Агенцијата за храна и ветеринарство подготви  нов правилник за промет на храна од животинско потекло. Во врска со правилникот во Стопанската комора на Македонија денеска ќе се одржи прес-конференција за дефинирање на условите за ставање во промет на храната од животинско потекло наменета за директно снабдување до крајните потрошувачи од страна на производителите во согласност со новиот правилник на АХВ.


 

akademik.mk

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close