fbpx
Вести

Одгледувачите на ноеви: Бараме специјализирани кланици за развој на бизнисот

noevi

Одгледувачите на ноеви бараат специјализирани кланици за развој на овој бизнис.

Семејниот бизнис Зоран Стоилков од село Смоларе го води скоро петнаесет години, но со текот на времето го намалил бројот на ноеви.

„Пред 14 години ги донесовме првите ноеви од Италија. Заедно со брат ми одлучивме да го почнеме овој бизнис. Денес имаме само четири птици, две женки и два мажјаци. Моравме да го намалиме бројот поради отсуството на специјализирана кланица која е потребна за да може месото да се продава на берза, како и во другите држави“, појаснува Стоилков.


 

тв21тв

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close