fbpx
Вести

Пчеларство – календар за месец април

pceli

Месец април е погоден за набавка на пчелни семејства. Тие мора да бидат здрави, без заразни болести и без карантин.

Овој месец процветуваат сите овошни видови од кои што пчелите собираат полен и нектар.

Кон крајот на месецот се врши замена на старите пчели кои што презимиле, со нови.

Однапред се подготвени потребниот број рамки со изградени погачи од магацин во согласност со бројот на пчелните семејства кои што ќе се пренесуваат, така што секое пчелно семејство да има барем по две изградени погачи за во две куќишта.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close