fbpx
ВестиТоп вести

Поддршка за помали хипотеки за земјоделски кредити

Нема веќе проблем за земјоделците и за преработувачите за добивање на хипотекарни банкарски кредити. Средствата од Гарантниот фондот, ќе може да се користат за покривање на дел од трошоците потребни за обезбедување на хипотеката за земените кредити.

poddrshka za pomali hipoteki za zemjodelski krediti

 

Досега беше проблем земјоделците да ги користат домашните и европските пари за своето работење и за инвестирање, бидејќи немаа соодветна гаранција за банкарските кредити  поради ниските проценки на нивните имоти.

Гарантниот фонд функционира по приципот 50-50.

Тој ќе гарантира за половина од кредитот, а за другата половина комерцијалните банки ќе бараат хипотека.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close