fbpx
ВестиВидео/интервјуаМеханизацијаТоп вести

Подривач за меѓуредна обработка на земјиштето (видео)

 

 

Меѓуредната обработка на земјиштето особено во овоштарството и лозарството е од голема важност. За среќа постојат соодветни приклучни машини со кои тоа може да се направи  навремено, брзо и лесно. На видеото може да се види какотоа се прави.  Во случајов станува збор за приклучна машина подривач со ротор и фреза за странична обработка. Со оваа машина истовремено земјата се подрива и се ситни.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close