fbpx
Вести

Продажбата на зелените пазари е намалена за 20%

 

prodazhbata na zelenite pazari e namalena za 20 procenti

Преполни тезги, малку купувачи. Во последниве неколку години зелените пазари ја губат битката со големите маркети. Пазарџиите велат дека и работното време е виновно за тоа.

Пазарџиите велат поголема е раздвиженоста за викендите. Муштериите имаат свое објаснување.

И од Стопанска комора потврдуваат – најголеми конкуренти на пазарите им се големите маркети кои имаат мини зелени пазари во рамките на своите објекти. Велат падот на продажбата во Македонија е околу 20 проценти, но тоа не е проблем само кај нас, туку е тренд секаде во регионот.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close