fbpx
Вести

Производството на цигари намалено, а производството нa вино зголемено

332024-poskapuvaat-cigarite-vo-regionot-makedonija-sepak-se-pushi-najevtino

Производството на цигари во 2014 година, во однос на 2013 година, е намалено за 21%, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика, додека пак производството на флаширано вино во 2014 година, во однос на 2013 година, е зголемено за 32%.

1224_new

Од вкупниот промет во индустријата во 2014 година, прометот на странски пазари учествува со 74%, додека во 2010 година учествувал со 57%.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close