fbpx
Вести

Прскање против комарци во Ресен

Центарот за јавно здравје – Битола денеска и утре ќе спроведе теристичка дезинсекција во општина Ресен.

prskanje protiv komarci vo resen

 

Запрашувањето, како што соопшти Центарот, ќе се врши од 20 часот за уништување на комарците. Ќе се реализира со апаратура за УЛВ ладно запрашување поставена на пикап-возило, со предходница од друго возило означено со ротационо светло.

Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени зелените површини во Општината, крајбрежното подрачје со посебен осврт на туристичките локалитети: Стење, Царина, Отешево, Сирхан, Асамати, Претор, Сливница, Крани, Долно Дупени и селата Езерани, Долно Перово, Подмочани, Грнчари, Асамати, Штрбово, Наколец, течението на реките Брајчинска, Кранска, Голема Река и колекторскиот систем во село Езерани, подрачјата околу каналниот систем на територијата на oпштина Ресен, локалитети со застојни водени површини и сите урбани населби и локалитети предвидени во планот и програмата, се вели во информацијата од Центарот за јавно здравје – Битола.

Оттаму препорачуваат пчеларите и пчеларските задруги да ги преземат соодветните мерки за заштита на пчелите.

Во случај на појава на неповолни временски услови дезинсекцијата ќе биде одложена за следниот поволен ден.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close