Вести

Сувомесната индустрија не е за потценување, колку „книжи“ еден од воопшто најпознатите македонски брендови

Сувомеснатата индустрија не е за потценување, а тоа може да се види и според добивката што ја остварува еден од најпознатите македонски брендови „Пекабеско“.

За половина година, производителот на печеници, кулен, колбаси, виршли и други производи, остварил продажба од дури 35 милиони евра во првата половина од 2018-та.

Од билансот на успех може да се види многу поголема продажба и добивка во споредба со истиот период лани, но и намалување на трошокот за плати


 

фактор

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close