Бабовски : Утре истекува рокот за поднесување апликации за Мерка 3 по ИПАРД Програмата

Бабовски : Утре истекува рокот за поднесување апликации за Мерка 3 по ИПАРД Програмата

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и рурланиот развој, ги потсетува сите корисници на ИПАРД Програмата дека утре истекува рокот за доставување на апликации по Мерка 3 „ Инвестиции во материјални средства во преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи“. Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, информира дека со овој јавен повик им се овозможува на домашните претпријатија и на земјоделските задруги да инвестираат во отворање на…

Повеќе...

Во Велес досега поднесени дваесеттина апликации за ИПАРД 2

Во Велес досега поднесени дваесеттина апликации за ИПАРД 2

Во канцеларијата на Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделстото во Велес на јавниот повик на ИПАРД 2 програмата за модерно конкурентно земјоделство, кој започна на 26 декември и ќе трае до 9 февруари, се очекуваат да бидат поднесени околу 50-тина апликации. Досега аплицирале 20-тина земјод елци од велешкиот поширок регион во кој се вклучени и Општините Градско и Чашка, изјави за МИА, Тони Тасков раководител во АПРЗ во Велес. Тој појасни дека на овој…

Повеќе...

Двојно зголемен бројот на апликации за „млад земјоделец”

Двојно зголемен бројот на апликации за „млад земјоделец”

Вкупно 35 земјоделци од општините Куманово, Липково и Старо Нагоричане аплицирале за мерката „млад земјоделец”, што е двојно повеќе во однос на минатата година. Вкупно 35 земјоделци од општините Куманово, Липково и Старо Нагоричане аплицирале за мерката „млад земјоделец”, што е двојно повеќе во однос на минатата година, информира денеска Регионалниот центар Куманово од Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството. Младите земјоделци од Кумановско аплицирале за набавка на механизација, подигање овошни и лозови насади,…

Повеќе...