Вила „Марија“ ја раскажува приказната за кралското семејство Караѓорѓевиќ

Вила „Марија“ ја раскажува приказната за кралското семејство Караѓорѓевиќ

Под фасадата на Вила „Марија“ се крие приказната на кралското семејство Караѓорѓевиќ, поточно на кралот Александар, кој во 1928 година го купува земјиштето на кое сега се наоѓа винарската визба „Еленови“ и уште триста хектари друго земјиште.

Повеќе...