Грант од ЕУ за развој на авантуристички туризам на Пониква

Грант од ЕУ за развој на авантуристички туризам на Пониква

Локалната самоуправа на Кочани обезбеди над 30,5 милиони денари за реализација на проектот „Планински велосипедски рај“ што ќе се реализира на Осоговските Планини. Станува збор за проширување на туристичкиот потенцијал и за создавање услови за развој на авантуристичкиот туризам, како дел од вториот повик за инвестиции во инфраструктурата поврзана со туризмот на Единицата за спроведување на проектот „Локална и регионална конкурентност“, финансиран од грант од Европската Унија. -Целта на проектот „Планински велосипедски рај“ е да…

Повеќе...

Познати добитниците на грантови за воведување современи агроеколошки мерки

Познати добитниците на грантови за воведување современи агроеколошки мерки

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион денеска ги објави добитниците на грантови за воведување современи агроеколошки мерки. Дваесет земјоделци производители на градинарски култури и 10 производители на овошни култури се добитници на грант во опрема во вредност од 300 илјади денари. Добитниците на грантови учествуваа во проектот „Управување со сливот на река Струмица“ и при тоа беа одржани специјализирани теоретски и практични обуки за агроеколошко производство за околу 80 кандидати – градинари и овоштари….

Повеќе...