Од саемот во Нови сад: Интервју со Камал Ахуџа – директор на ИМТ КАМАЛ АХУЏА: ДУРИ 25 ИМТ ТРАКТОРИ НАРАЧАНИ УШТЕ ПРВИОТ ДЕН НА ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ САЕМ ИМТ ЗА СРБИЈА, РЕГИОНОТ И ПОШИРОКО

Од саемот во Нови сад: Интервју со Камал Ахуџа – директор на ИМТ  КАМАЛ АХУЏА: ДУРИ 25 ИМТ ТРАКТОРИ НАРАЧАНИ УШТЕ ПРВИОТ ДЕН НА ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ САЕМ  ИМТ ЗА СРБИЈА, РЕГИОНОТ И ПОШИРОКО

Како и што беше најавувано, на 85 Меѓународен саем во Нови Сад, изложени се девет прототипови на идните ИМТ трактори, кои ќе се произведуваат во Србија. За динамиката на инвестиции и производство, соработниците, новите модели на трактори, како и плановите за извоз, повеќе дознаваме од Камал Ахуџа, директор на IMT. ИМТ после стечајот, има можност да се врати „во игра“ Соработката помеѓу „ТАФЕ“ и „ИМТ“ има традиција подолга од половина век. Низ кратка ретроспектива, директорот…

Повеќе...

Ексклузивно интервју со раководителот на МЗШВ ПЕ Битола, Александар Цуцуловски: Земјоделците навремено ќе добиваат исплата за субвенциите

Ексклузивно интервју со раководителот на МЗШВ ПЕ Битола, Александар Цуцуловски: Земјоделците навремено ќе добиваат исплата за субвенциите

Цуцулоски:Што се однесува до користењето на ИПАРД средствата, ќе сториме се што треба за да го зголемиме процентот на искористеност, бидејќи сведоци сме на тоа дека ни пропаднаа многу пари од европските фондови поради неажурната администрација, неподготвеноста на апликантите и недоволната едукација на земјоделските производители. Периодот што доаѓа ќе бидеме посебно активни во овој дел, ќе се вклучиме транспарентно и ќе помагаме максимално како Подрачна единица на МЗШВ во овој регион.

Повеќе...

Интервју со член на Зелена Берза – Тане Георгиевски

Интервју со член на Зелена Берза – Тане Георгиевски

-Со земјоделство се занимавам активно веќе 7 години, од мојата 18та година. Произведуваме главно јаболка од сортите Ајдаред, Златен делишес, Муцу, Грени смит и имаме мал дел производство на цреши- вели младиот Георгиевски од Ресен.

Повеќе...