МАЛИКА СРИНИВАСАН – КРАЛИЦА НА ТРАКТОРОТ

МАЛИКА СРИНИВАСАН – КРАЛИЦА НА ТРАКТОРОТ

Третиот производител на трактори во светот „ТАФЕ“ од Индија, минатиот месец за 66 милиони динари ја купил трговската марка на домашниот „ИМТ“, како и фабрика во Јарковец, што било и повод за доаѓање во Србија на извршната директорка и сопственичка на оваа семејна компанија, Малика Сринивасан. Внуката на основачот на Amalgamation group, на која припаѓа и „ТАФЕ“, втор индиски производител на трактори и опрема за земјоделство, во разговор со премиерката на Србија, Ана Брнабиќ, најавила дека…

Повеќе...

СОПСТВЕНИЧКАТА НА „ТАФЕ“: ЌЕ ГО ВРАТИМЕ СЈАЈОТ НА СЛАВНИОТ БРЕНД

СОПСТВЕНИЧКАТА НА „ТАФЕ“: ЌЕ ГО ВРАТИМЕ СЈАЈОТ НА СЛАВНИОТ БРЕНД

Штандот на „ИМТ“ на саемот во Нови Сад, го посети Малика Сринивасан, сопственичка на „ТАФЕ“. Задоволна од работната атмосфера, очекува враќање на старата слава на ИМТ. Малика Сринивасан, претседателката на компанијата „ТАФЕ“ и една од најбогатите и највлијателни деловни жени во Индија, познат филантроп, го посети Новосадскиот саем, на којшто, после неколку години пауза, се претстави „ИМТ“, српски произведувач на трактори, кој неодамна беше купен од страна на „ТАФЕ“. После обиколката на штандот на ИМТ,…

Повеќе...