Одбележан Европскиот ден на соработката

Одбележан Европскиот ден на соработката

  Општина Новаци како корисник на средства од Интерег Програмата за прекугранична соработка Македонија Грција 2017-2020 во соработка со АПРЗ денеска го одбележаа Европскиот ден на соработката. Двата партнери го реализираат проектот „ Одржливо менаџирање на агро отпадот за загревање на руралните области Agrowchain“ во соработка со три организации од соседна Грција. „Дечињата од АПРЗ и ЦОУ „ Славко Лумбарковски“ Новаци денеска во градскиот парк кај Саат кулата Битола твореа и цртаа разни симболи на Европска…

Повеќе...