вестиМакедонијаТоп вести

Започна обесштетувањето на овоштарите во Преспа погодени од невремето во 2019 гдоина

Денес започна исплатата на средства за обесштетување на граѓаните, погодени од невремето во 2019 година на дел од територијата на општина Ресен, објави на својот ГБ профил  Живко Гошаревски градоначалник на општина Ресен.
За оваа цел, од Буџетот на Република Северна Македонија се издвоени средства во износ од скоро 80 милиони денари.
Ова е вистинска поддршка и помош за земјоделците, кои и покрај големиот труд и напори не успеаа да го соберат родот на преспанско јаболко, од кое производство зависи развојот и економскиот раст на Ресен и Преспа.

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close