вести

Земјоделците од кавадаречко и росоманско се информираа за Гарантниот фонд

(Oвој напис е објавен на: февруари 8, 2017)

Пред земјоделците од Кавадаречко и Росоманско синоќа беше презентиран Гарантниот фонд, инструмент кој ќе овозможи полесно реализирање на инвестициите во аграрот.

De_la_Revolucion_verde_a_la_Agroecologia_Las_cosechas_del_futuro

Како што беше речено при претставувањето на деталите, поволностите и можностите што ги нуди Фондот, користењето на средствата ќе биде преку комерцијалните банки.

– Гарантниот фонд помага кредитирање при инвестиции во земјоделството. Секој земјоделец може да го користи. Ако претходно требало да се даде гаранција три спрема еден, сега гаранцијата е помала, изјави Виктор Младеновски од Секторот за управување со ИПАРД при Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

На земјоделците им беа објаснети и програмите за поддршка кои ги нуди Министерството за земјоделство.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close